Kiemelt kép

Könyvajánló

Látogatás a VONALAK birodalmába>>> VÉGRE! Bemutakozik az új 'Látogatás könyv', címe:

LÁTOGATÁS A VONALAK BIRODALMÁBA


============================
Nem meglepetés, a cím azt mutatja ami a tartalom:
A 'Látogatás a vonalak birodalmába'
egy komplex 
grafomotoros fejlesztést adó könyv
5-7 éves gyerekeknek

160(!!) teljesen színes oldalon!


Az utóbbi időben az olvasási nehézségek vannak az érdeklődés középpontjában, ami nem baj, hiszen a segítség alapja a figyelem.

Ugyanakkor foglalkozunk-e eleget az írás előkészítésével?

Most ezt a figyelmet szeretnénk a grafomotoros fejlesztésre irányítani. A sikeres iskolakezdés alapvető feltétele a grafomotoros képességek megléte.

A finommotorika a kéz és az ujjak összerendezett mozgása, amelyek működtetése megfelelő idegrendszeri érettséget feltételez. Fejlődése összefügg a nagymozgások, az egyensúly fejlődésével és a szem-kéz koordináció kialakulásával.

5-7 éves korban a normál érési folyamatra építve ugrásszerű fejlődést lehet elérni, mert ebben az időszakban zajlik a kézizmok, kézközép-csontok erősödése, a finom-mozgás koordinációjáért felelős agyi struktúrák kiépülése, az idegpályák myelinizációja. 
A finom és grafomotoros fejlődéssel együtt fejlődik a fantázia, a logikai készség, a kreativitás és a tájékozódó képesség is.

A Látogatás a vonalak birodalmába a fokozatosság elvét figyelembe véve vezeti végig a gyerekeket, szüleiket az írás-előkészítés lépcsőin.
A sikeres íráskészség feltételei:
- grafomotorikus fejlettség
- vizuo-motorika kialakulása
- figyelem
- sorrendiség (szerialitás)
- tájékozódási képesség
- szem- kéz koordináció fejlettsége
- látási analízis-szintézis kialakulása

Akik ismerik a Látogatás könyveket, tudják, hogy végig színes oldalakon "dolgozunk", itt sincs ez másképp.
Nélküzhetetlen a "mai" gyerekek figyelmének lekötéséhez és az eredményes munkához az élményszerű tanulás, a kaland, mindezt igyekeztünk biztosítani a 'Látogatás a vonalak birodalmába' kötetben.

NINCS TITOK: ez az új könyv a tavaly megjelent 
'Látogatás a tudás birodalmába' (zöld, baglyos) könyv társa.
Abban a kötetben nem volt elég hely (az is 152 oldalas) komplex grafomotoros fejlesztésre, ezért született meg most ez a
"sárga" Látogatás könyv.
A Látogatás a vonalak birodalmába a "baglyos" könyvvel együtt terápiás folyamatba illeszthető valamint kéttannyelvű általános iskolák "játékos felmérésének" teljesítéséhez, valamint professzionális iskola-előkészítéshez elengedhetetlen.

Megvásárolható, Csongrád megyében terjesztő:
a Fejlesztő Műhely!Személyes átvétel (Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Kecskeméten)
megbeszélés szerint, igény esetén postázom!

Ára: 4290 Ft

(A postaköltség 700 ill. 1300 Ft, attól függően, hogy házhoz, vagy Csomagpont-Foxpont automatába kérik a szállítást, amennyiben nem a személyes átvételt választják.
Részletek: itt!)


Fel↑